zaterdag 28 december 2013

Met bus en trein

Het werd toch mooi weer en dus ging de wandelafspraak in Velsen door. Een prachtige gelegenheid om met bus en trein te reizen, een ervaring die Amy absoluut in haar socialisatie proces nog moest meemaken.

Het instappen in de bus was lastig, maar verder is het gewoon 'een grote auto'.
De trap op in het station, terwijl er drommen mensen naar beneden komen lukte niet. De tijd die we nog hadden tot het vertrek van onze trein hebben we gebruikt om met de lift en later toch trap op en trap af (lang leven de tube zalm) perrons te bezoeken en aankomende en vertrekkende treinen te zien (en heel veel mensenbenen en rolkoffers en andere spannende zaken.)

De trein in was ook even een spannende stap, maar Amy zette die toch, maar toen vonden we allebei de trapjes naar boven of beneden toch echt een beetje te veel van het goede. We vermaakten ons op het balkon.
In Haarlem wachtte Erna met de auto op ons, dat was spannend, want Amy wilde iedereen enthousiast begroeten, maar moest tussen mijn benen blijven zitten, maar ook dat lukte.

Daarna in een heerlijk zonnetje wel een uur gerend met Kaiko en Zorak en andere honden, helemaal geweldig. Slapend naast Kaiko weer terug naar het station.

Even wat drinken uit de opvouwbare bak en even wachten. Nu droeg ik haar de trein en en direct door naar boven, zodat ik kon zitten en Amy kon liggen. Die kauwde op een kauwbotje, hielp toen de schoonmakers door eerst een dekseltje en daarna een koffiebekertje onder de bank vandaan te toveren en ze sliep even.
In Leiden sprong ze zelf uit de trein en namen we de lit naar beneden. Even wachten op een bus, even een kontje om erin te komen en een kwartier later waren we lekker thuis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hartelijk dank voor uw bericht!!!